Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kristen Jaymes Stewart

Povolání: Herečka, zpěvačka
Věk: 19
Datum narození:9. 4. 1990
Místo narození: Los Angeles, Kalifornie, USA
Znamení: Beran
Výška: 168 cm

Životopis

Kristen Stewart se poprvé představila širšímu publiku ve filmu Úkryt, v němž si zahrála s Jodie Foster. V roce 2006 natáčí horor bratří Pangových The Messengers, kde se objeví v titulní roli a zahraje si s Meg Ryan a Adamem Brody v romantickém komediálním dramatu scénáristy a režiséra Jonathana Kasdena In the Land of Women.

Roku 2004 ztvárnila jednu z rolí televizního filmu Speak z produkce Showtime, který si při své premiéře na filmovém festivalu Sundance v roce 2004 získal velkou přízeň filmové kritiky. Následující rok se objevila v dramatu Fierce People režiséra Griffina Dunnea, (který měl premiéru na letošním festivalu Tribeca) a ve filmu Zathura: Vesmírné dobrodružství (režie Jon Favreau), kde si zahrála starší sestru šestiletého Dannyho (Jonah Bobo) a desetiletého Waltera (Josh Hutcherson). Film vypráví o tom, jak Danny, zamčený v temném a strašidelném sklepě, objeví starou deskovou hru Zathura. Když se mu nedaří přimět bratra Waltera, aby si ji zahrál s ním, začne hrát sám. Už od prvního tahu je však jasné, že Zathura není jen tak obyčejná hra...

Mezi její další filmy patří Chyťte tu holku, Undertow, Cold Creek Manor a Životní jistoty.

Zazářila také ve dramatu Útěk do divočiny (into the wild/2007)kde si střihla roli mladé "hippísačky" Tracy Tatrové. Její výkon ve filmu sklidil velký úspěch a dobré ohlasy u kritiků.

Od 27.11.2008 jí můžeme vidět ve filmu Twilight (Stmívání) kde si zahraje jednu z hlavní role Isabellu Swanovou, která se vášnivě zamiluje do upíra Edwarda Cullena (Robert Pattinson).

Ale jak už to u Kristen bývá nejsou to zdaleka poslední filmy, které točí. Těšit se můžeme už na další filmové trháky...

Filmografie

Jako herečka
2010 - Runaways, The role: Joan Jett
2010 - The Twilight Saga: Zatmění (The Twilight Saga: Eclipse) role: Bella Swan
2009 - Zábavný park (Adventureland) role: Em Lewin
2009 - Twilight sága: Nový měsíc (The Twilight Saga: New Moon) role: Bella Swan
2009 - Welcome to the Rileys
2008 - Jumper role: Sophie
2008 - The Yellow Handkerchief role: Martine
2008 - Stmívání (Twilight) role: Bella Swan
2008 - What Just Happened? role: Zoe
2007 - Cutlass role: Young Robin
2007 - Na území žen (In the Land of Women) role: Lucy Hardwicke
2007 - Útěk do divočiny (Into the Wild) role: Tracy Tatro
2007 - The Cake Eaters role: Georgia
2007 - Prokletí domu slunečnic (The Messengers) role: Jess
2005 - Nelítostná rasa (Fierce People) role: Maya
2005 - Zathura: Vesmírné dobrodružství (Zathura: A Space Adventure) role: Lisa
2004 - Chyťte tu holku (Catch That Kid) role: Maddy
2004 - Mluv (Speak) role: Melinda Sordino
2004 - Undertow role: Lila
2003 - Cold Creek Manor role: Kristen Tilson
2002 - Úkryt (Panic Room) role: Sarah Altman
2001 - Životní jistoty (The Safety of Objects) role: Sam Jennings
 
Jako skladatelka
2007 - Útěk do divočiny (Into the Wild)